Emeleti apróságok

2015.02.19.
Négyfős csapattal indultunk ezen a csütörtöki  estén a Harcsába, hogy szemrevételezzünk néhány bontási pontot.
Nagy Gergő, Németh András, Schmotzer Vilmos és Szabó Gergő alkotta a csapatot. (75% -ban Pocscs-os brigád – ezt is megéltem)
A RókaBoulvard-nál szokatlanul magas vízállás fogadott.
Megnéztünk egy potenciális bontási pontot a Várkonyi terem omladékos aljában, majd felmásztunk az új úton az emeletre. Nagy sajnálatomra immár slósz nélkül. Az egyik hasadék végében Bandi és Gergő igyekezett szélesíteni az átjárást, én pedig Vilivel ellátogattam a Duplacsövű járatba. Itt ugyanis volt egy bontásra alkalmas pont. Nagy igyekezettel, némi száraz agyag és kőtrömelék eltávolításával járhatóvá vált a szűkület. Vili mászott be először, de egy 3-4 méter átmérőjű kiszélesedésnél nem volt több. Hamar kiderült, hogy ez a kis üreg a Duplacsövű járat közepén lévő nagy kőtömb alatt bújik meg. Ezért az üregből induló újabb szükület visszavezet a Duplacsövű főjáratba.
Közben Gergő és Bandi komfortosabbá tette a szűkületet, így valamivel könyebb lesz a hasadék ezen irányának további kutatása.
Társadalmi csodálatot kiváltó áttörést ezúttal sem sikerült elérnünk, de mi elégedetten és jó érzéssel indultunk a felszínre, hiszen egy apró információmorzsát mégiscsak felszedtünk a Harcsaszájú földjéről.
Szabó Gergő