Jósvafői pancsolás – 2014.04.11-13.

Az április 11-13-i hétvégét Jósvafőn töltöttük, ahonnan kiindulva három közeli barlangot látogattunk meg: Béke-barlang, Vass Imre-barlang, Szabadság-barlang.

Péntek este indult a mulatság  a kocsikba való beszállással és ember gyűjtögetéssel. Két autóval mentünk:

  • Zöld tornádó: Emőke, Dalma, NG, Kázmér
  • Piros oroszlán: Nóri, Bandi, Boti, Viktor

A piros jószág egy kicsit előbb indult, így némi vásárolgatás, kávézás, útközben vacsorázás, elkavarás és zötykölődés után kb. 22 óra körül oda is értünk Emőkéék jósvafői kecójához. Elfoglaltuk a szállást, befűtöttünk, majd izgatottan vártuk a másik autót. A zöld azonban nem nagyon jött: defektet kapott útközben. Kerékcsere és némi szerelés után kb. hajnali 1 óra körül a másik autó is megérkezett. Felosztottuk magunk közt a fekvőhelyeket, majd némi fészkelődés után mindenki álomra hajtotta fejét.

A reggel 8-9 óra körül indult a csipák eltávolításával, majd Dalma és Kázmér űber-brutál-mindentbele tojásrántottájával folytatódott. Bőségesen jól lakott mindenki és a sok-sok desszert után (banános-csokis-műzlipempő!) össze szedtük a barlangász motyóinkat. Átkocsikáztunk Aggtelekre, ahol nekiláttunk a kulcsszerzés procedúrájának. Sajnos most sem ment egyszerűen a dolog: az egyiket még nem hozták vissza, a másikat már elvitték, a harmadikért vissza kell menni, stb. De egy a lényeg: a mára kitűzött Béke-barlanghoz van kulcsunk! Kicsit körbenéztünk a környéken, ittunk egy kávét a büfében, majd irány a Béke!

Aggtelek és Jósvafő közt félúton leparkoltunk a kis kápolnánál, majd elindultunk gyalog a barlang bejáratához. Illetve még nem, mert Bandi Jósvafőn hagyta a sisakját. 🙂 Egy gyors driftelés a szállásra majd vissza, aztán most már tényleg irány a barlang! Útközben találtunk egy szép kék madártojást, ami a hétvége kabalájává vált.

Madártojás

Az idő elég borús volt, így a szürkeségbe borult táj árnyékában kényszerültünk átöltözni. Vizes barlangról lévén szó, zajlott a taktikázás rendesen az öltözettel kapcsolatban. Neoprén, fürdő ruci, vegyvédelmi ruha, műszál, kinek mit kívánt a szeme-szája-teste. Mindenki felöltözött, majd lőttünk egy csoportképet és egyet a szép, új és még tiszta Kotarba overálokról. Ezúton is köszönjük Kotarba úrnak a ruhákat! 🙂 (további képek itt)

Előtte…
Kotarba overál divatbemutató