2013.07.20. Cserszegtomaji túra, avagy Gyerekek után is van barlang

Na kérem szépen ez egy rendkívüli beszámoló, egy rendkívüli barlangjárásól, rendkívüli emberekkel és rendetlen bloggerrel, aki az esemény után (2013 július 20.) majd 3 hónappal írja meg a történteket.
Történt, hogy a nejem a fejébe vette, hogy régi  VK kiképző arcokat és porontyaikat összerántja és elmennek együtt nyaralni egy hétre. Keszthely the best hely lett az a város, ahol végül kikötöttünk.
A bandában, nem kevés arc nyugger Baritos, így adta magát, hogy kéne valami sötét, szűk helyre menni, csak úgy poénból. NG-t felhívtam és kértem tőle javaslatot és segítséget, hogy hová mehetnénk el. Ő kapásból rávágta, hogy a Cserszegtomaji kútbarlang egy ideális célpont lehetne, csak sajna picit macerás lemenni bele, ez a nevéből is már mutatkozik. Tapasztalt lyukspecialistáknak nem para az 50 méteres mélység, de csapatunkban voltak slósszal még csak szóbeszéd formájában se találkozó túrázók.
Apropó résztvevők:  NG, Duka, Lőrinc (Duka fia 5 éves), Réka (Mini neje), Ákos (Mini nejének az öccse, tudod még követni?), Hangya (Bogár férje), és én.

Az 50 méteres ereszkedéssel mindenki megbirkózott, még Lőrinc is, bár az elején a maga módján szentségelt, de Duka megküzdött a feladattal és és egykori László királyi erélyességgel és meggyőzéssel Lőrinccel lejutottak a labirintusba. Mert bizony labirintus volt a javából ez a barlang, apró termekkel.
Gergő nem volt éppen a legvirgoncabb, fájlalta a hátát, derekát így kezünkbe nyomott egy térképet, hogy menjünk előre ő zárja a sort. Lőrinc és Duka nagy lelkesedéssel mentek előre, mi követtük őket.
A barlang érdekessége, hogy az elején pár terem ki volt világítva, emiatt nagyon jó látszódott a színvilága, ami a vörös a fekete és barna triumvirátus kombinációit, keverékeit hozta össze.
Az 5 éves túravezetőnkhöz, igazítottuk magunkat, kb 2,5 órányi kavarás után indultunk el kifele.
Kifele is mindenki megküzdött a rohadt hideg és nyirkos vaslétrával és a slosz kezelésével, a felszínen  megkaptuk a jól megérdemelt 35 fokos levegőnket.
Köszi Gergő!
by Mini