2012.07.23. Hekus-kürtő betonozáshoz sherpázás

Leó írt a listára, hogy kéne ember, mert a Hekus-kürtőt fogják betonozni a Fizikussal a Matyiban, s még nincs elég barlangász, aki levigye a 2 köbméter anyagot: cementet, perlitet, hungarocellgolyókat, vizet, aparátust.

Hétfői nap történt a jeles esemény. Délután kezdett gyülekezni a lelkes nép. Kb egy óra csúszás volt, mert késett az anyag, de a gyors csomagolás, s öltözködés után már lent is voltunk.

A sok száz kilogramm anyagot 3 lépcsőben vittük le csatárláncba állva. Kb 90 résztvevője volt a megmozdulásnak. Fizikus volt a szakmai háttér, Leó toborozta az embereket. A Baritból ott voltak még: Zsuzsi, Szabó Gergő, Boti. Sok ismerőssel találkoztunk, sokat lehetett beszélgetni.

Leó képei

Fizikus beszámolója

Leó beszámolója

 

Durham Miki is részt a pakoláson. A múltkor ő hozta a Harcsába az angol cimboráját. Megtudtuk tőle, hogy a barátjának nagyon tetszett a Harcsaszájú, s mikor legközelebb jön Magyarországra, akkor is felkeresi majd a Budapest alatti barlangokat. Külön dicsérte a magyar barlangászlányokat. Mikor kérdeztük, hogy Angliában milyenek a barlangászlányok, akkor mondta, hogy pipáznak és szakálluk van…

 

Miki invitált minket a Kádárba bontani. A Tej belyukadást azért megvárjuk a látogatással.