április 15. péntek – sharball

kiváló csapat verődött össze ezen a szép áprilisi estén, négy órás megfeszített tempójú munkaidőre, 8-tól éjfélig. az éjszakai műszakban Egri Laccal, Gémes Nellivel, Szabó Leóval dolgoztunk. kibontottuk a tejhasadékban a körülbelül három méter hosszan beomlott szakaszt, kiszabadítottuk az eltemetett kapát, meg kőmíves kalapácsot is. tovább is haladtunk jócskán. az agyag egyre szárazabb lett, ezért egyre fárasztóbb munka kiszedni.
félretettük a műanyag ládát, és az agyagból kétökölnyi labdákat gyúrtunk, amiket egymás kezébe dobáltunk, amíg eljutottak a következő pontig. ekkor alapítottuk meg Magyarország első sharball csapatát. jövőre már válogatottak leszünk!
a meccs háromszakaszos volt, első körben ledobáltuk az agyaggolyókat a meredek agyaglejtőn, itt kis híján majdnem teljesen bedugaszoltuk magunkat. aztán onnan letaszítottuk őket a kis lukon a Pöttyös klub bejáratához, onnan pedig ismét egyenként kézről kézre adogattuk a labdákat, ha egyben maradtak, ha nem, akkor újabb bontás után megint labdává gyúrtuk őket. a koponya szemüregén keresztül jutottak el végül a szomszédos kis hasadékba. így négyen elég kevesen voltunk ehhez a munkához, mert már olyan messzire kell elvinni az anyagot, hogy igazán eredményes mérkőzést csak úgy 10-12 emberrel lehetne játszani. ez szép álom, úgyis mindig csak kevés ember fog dolgozni egyszerre, de azok nagyon sokat.

böb