augusztus 29. vasárnap – térképezés, bontás

Hát igen… Időközben megjáránk Montenegrót (mely útnak kalandjai és feltárási eredményei nem tartoznak sajnos e sorok tárgykörébe), no meg a cserkesz.hu-szerver is döglőde, de azért örömmel látom, hogy e hírmentes időben sem pártolának el a nyájas olvasók a blogtól. Reméljük a szerver eztán nem gördít elénk efféle nehézségeket, a barlangunk pedig… bizonyosan sok teendővel fog ellátni minket ez új évadban.

Ezek között is első helyen áll a járatrendszer poligonjának rendbetétele (hiányzó pontleírások pótlása, fix-pontok beépítése, fel nem mért szakaszok feltérképezése, hurokhibák kijavítása, stb.), mely munkálatok első lépéseként hirdetém meg a minapi utunkat.

Szabó Emőke (PF), Kiss Timi (TBE), Pető Brigi (PF), Subai Géza (BarIT), és Jómagam alkotánk a vasárnapi karsztkutató csapatot.

Timivel kettesben először kihozánk a Nedv-termi bontásnál hagyott, és a tavaszi belyukadás óta ki nem szállított felszereléseket, majd térképezénk egy rövid, de annál szebb részt a Vatikáni-Múzeum mögött, majd pedig a Tej-keresztjében próbálánk a térképezési pontokat megkeresni…

Mindeközben Emőke, Brigi és Géza a Tej-hasadék végén levő bontáson ügyköde jó fél métert előrehaladván az agyagban. Ipari mennyiségben folyik ott az anyagmozgatás, melynek következtében a Pöttyös Klub csumpékos híg trutymóval kezd telítődni.

Gergő