Vass Imre emléklap – április 17.

Szombaton a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat éves küldöttközgyűlésén a Barit Barlangkutató Csoportot Vass Imre emléklappal tüntették ki a Harcsaszájú-barlangban végzett feltáró kutatás elismeréseképpen.

A reformkori barlangkutatóról, a Baradla-barlang újkori feltárójáról elnevezett kitüntetés az egyetlen elismerés, amit barlangi feltáró kutatásért adományoznak Magyarországon. Évente egy egyénnek szóló és egy csoportnak szóló kitüntetést adnak át. Az emléklapot a Hideglyuk kutatóival, a Szabó József barlangkutató Csoporttal közösen kaptuk.

Ez ünnepi alkalomból én is szeretném kifejezni elismerésemet a Barit minden újdonsült kutatójának, és mindenkinek, akik más csoportokból a Harcsaszájú-barlang kutatásában munkájukkal hozzájárultak a sikerhez. Amint az az emléklap megfogalmazásán is meglátszik: egy új barlang feltárása csak sok ember együttes erőfeszítéseként jöhet létre.

Nagy megtiszteltetés az MKBT elismerése a csoport részére. Örülök, hogy Kishazánk természeti kincseinek megismeréséhez kicsiny, cserkészekből verbuválódott csoportunk is – ha csak egy hangyányit is – hozzájárulhatott.

A feltárás folytatódik! Jó munkát, jó szerencsét!

Gergő