Feltárás, térképezés, bontás – április 24. szombat

Szombaton reggel kilenckor találkoztunk, három részletben mozogtunk.

Subai Géza és Márialigeti Kristóf a Tej-hasadékban bontottak, 4-re értek ki. Géza tollából: „Új rész nincs, de élmény volt a fűrészelt nyelű kapával hasítani. Szervezzünk »save the Pöttyös Klub« akciót, mert minden erőfeszítés ellenére fogytán van.”

Losi és Kagyó a múlt héten talált részben voltak. Készítettek egy kerülőt egy csúnya szűkülethez, és a bejárás során találtak még két rövidke szakaszt, amik közül az egyik szép cseppköves, overál-levevős.

Emőke és Jómagam térképeztünk (minekután délre sikerült is dűlőre jutnunk a kalibrációval). Este fél tízig voltunk lent. 250 métert mertünk föl. Érdekes, ahogy több ponton bemásznak a járatok a Hideglyuk alá…

Felmérés közben egy 30 méteres új részre is bukkantunk. Egy omladékos terem, és fölötte két hasonkúszós járat, amik alul agyagosak, fölül pedig teljes felületen nagyméretű (kb. 3 cm) szkaleonéderes kalcitkristályok piramisai borítják a sziklát. Az egyik kis fülkében a kalcitokra 3-4 mm-es baritkristályok nőttek rá. Nagyon érdekesen, „szőrösen” néznek ki. Tüskevár lett a hely neve.

Gergő